foto1

PROJECT INFO

Titel: Maarten! 10 jaar

Opdrachtgever: Maarten!, Veen Media

Skills: Webdesign, UX / UI design

zomer 2017

PROJECT OMSCHRIJVING

Deze zomer bestaat Maarten!, het tijdschrift van Maarten van Rossem, tien jaar. Daarom deelt de redactie van Maarten! elke week de beste verhalen uit het archief.

De opdracht: ontwerp een landingspagina voor Maarten! 10 jaar waarin artikelen op de home getoond worden en een eventpagina verwerkt is met informatie. De stijl mag compleet anders dan de gewone website van Maarten van Rossem, het moet er hip en vlot uit zien zoals het magazine.

Het binnenwerk van het magazine van Maarten van Rossem heeft een rustige, witte uitstraling dat wordt ondersteund door knallende typografie. Om dit effect ook op de landingspagina te creëren is er veel witruimte bewaard. Het geeft de vrijheid om gedurfde fonts te gebruiken, zonder dat het de rust wegneemt. De titels hebben een bold font, Source Sans Pro Black, en de quotes zijn weergegeven in Haettenschweiler.

Ook geeft het de vrijheid om felle kleuren te gebruiken. Elke week wordt er een nieuwe artikel geplaatst. Om dit op de landingspagina te communiceren naar de gebruiker heeft elk artikel een andere kleur en foto. De kleur wordt doorgezet in het artikel, als aanduiding van een subkop.

foto2 foto8
Wil jij ook een ontwerp voor een landingspagina?

Stuur een mailtje!
foto3 foto4 foto5 foto6