foto1

PROJECT INFO

Titel: Website Maarten van Rossem

Opdrachtgever: Maarten!, Veen Media

Skills: Webdesign, UX / UI design

Development: yellowmind.nl

zomer 2017

PROJECT OMSCHRIJVING

In de zomer van 2017 bestond Maarten!, het tijdschrift van Maarten van Rossem, tien jaar. Er was een nieuwe, verfrissende website nodig om dat te vieren. De nieuwe site begon als landingspagina met de beste verhalen uit het archief gedeeld door de redactie. Later is de stijl van de landingspagina doorgevoerd naar de officile site van Maarten van Rossem.

De opdracht: ontwerp een landingspagina voor Maarten! 10 jaar waarin artikelen op de home getoond worden en een eventpagina verwerkt is met informatie. De stijl moet er hip en vlot uit zien, net zoals het magazine. Voer vervolgens de stijl van de landingspagina door naar de volledige website.

Het binnenwerk van het magazine van Maarten van Rossem heeft een rustige, witte uitstraling dat wordt ondersteund door knallende typografie. Om dit effect ook op de landingspagina te creëren is er veel witruimte bewaard. Het geeft de vrijheid om gedurfde fonts te gebruiken, zonder dat de rust verdwijnt. De titels hebben een bold font, Source Sans Pro Black, en de quotes zijn weergegeven in Haettenschweiler.

Ook geeft de site de vrijheid om felle kleuren te gebruiken. Elke week wordt er een nieuwe artikel geplaatst. Om dit te communiceren naar de gebruiker heeft elk artikel een andere kleur en foto. De kleur wordt doorgezet in het artikel, als aanduiding van een subkop.

foto2 foto5 foto6 foto3 foto4
Wil jij ook een nieuw ontwerp voor jouw website?

Stuur mij een mailtje