foto1

PROJECT INFO

Titel: Restyle website OPZIJ.nl

Opdrachtgever: Opzij, Veen Media

Skills: Webdesign, UX / UI design

December 2016

PROJECT OMSCHRIJVING

Opzij heeft als speerpunt de positie van de vrouw in de maatschappij. Opzij is voor vrouwen die vooruit willen in het leven, brede interesses en grote ambities hebben. Het laat de wereld zien vanuit vrouwelijk perspectief en biedt stof tot nadenken.

De opdracht: een restyle van de website van Opzij. De website zou meer naar ‘nu’ moeten worden gebracht en beter moeten werken op mobiel. Ook bleek volgens de redactie van Opzij dat gebruikers willen zoeken en lezen per onderwerp, dus er moest iets komen voor op de site waardoor gebruikers dit wel kunnen doen.

Om de website meer naar nu te brengen is er o.a. gekeken naar het gebruik van beeld bij een artikel, de typografie en de positie en uitstraling van de knoppen. Het bijbehorende beeld van een artikel is groter en dezelfde breedte geworden als de tekst van het artikel. De body tekst moet prettig te lezen zijn op desktop en mobiel, daarom is er gekozen voor lettertype Open Sans. De koppen mochten goed opvallen, het font Berthold Akzidenz Grotesk Condensed creëert een sterk contrast met Open Sans.

Om de gebruikers te laten zoeken en lezen per onderwerp zijn er ‘tags’ toegevoegd. Om de tags aandacht te geven zijn ze rood en in een vorm van een knop vormgegeven. Gebruikers kunnen klikken op een tag om naar de tag-pagina te gaan. Hier kunnen gebruikers de artikelen lezen met diezelfde tag.

foto2 foto3
Wil jij ook een nieuwe restyle van jouw website?

Stuur een mailtje!
foto4 foto5