foto1

PROJECT INFO

Titel: International Student Guide Amsterdam

Oplage: 5500

Opdrachtgever: Hogeschool van Amsterdam

Skills: Grafisch ontwerp, typografie, boekontwerp

Teamleden: Manuel Muller, Joy Heijstee, Elvira de Goede, Anouk van Driessen

Juli 2015

PROJECT OMSCHRIJVING

In het 3e jaar van mijn studie CMD heb ik de minor International Trade Publishing, Books and More gevolgd. Tijdens de minor maakte ik o.a. kennis met boekontwerp. Het hoofdproject van de minor was de International Student Guide Amsterdam. De gids is voor alle internationale studenten die in Amsterdam gaan studeren. Ik zat in het designteam en door middel van verschillende voorstellen per teamlid zijn we tot een concept gekomen, ‘24/7 Amsterdam’. Amsterdam is een stad die 24/7 leeft en waar altijd wat te doen is. (Internationale) studenten kunnen met de gids de stad ontdekken, wanneer ze willen.

Het font voor de body tekst, Scala Regular, heeft een prettige leesbaarheid. De koppen, Scala Sans SC, zorgen voor een speels contrast met de body tekst.

De kleuren zijn vrij basic gebleven. We wilden een minimalistische look (de internationale student zou zijn weg moeten kunnen vinden in het boekje) dat ondersteund wordt door een knal kleur, het rood van Amsterdam.

Door de ontwerpkeuzes van het papier, de kleur, de bindwijze, de typografie en de veredelingstechnieken is het boekje een geheel geworden.

foto2 foto3 foto4
Kan ik iets voor je betekenen?

Stuur een mailtje!
foto5 foto6 foto7